28 októbra 2008

Zisky privatizovat, straty prerozdelovat!

Asi toto je hlavne heslo velkeho kapitalizmu ktore hlasaju ludia ktorich ja nazyvam "obrezanci" (pozor nezamienat si ich so židmi - oni by len chceli byt zidmi, ale su to len nestastne tiene).
V sucasnych dnoch sa ukazuje ako funguje velkokapitalisticky akciovy trh, co pohana svet, dava nove impulzy a dava moznosti nenazratemu obrezancovi sa dooooobre krmit na majiteloch (akcionaroch - poloobrezancoch co chcu papkat na cudzej robote). Ked uz svet zlych ratingov, falosnych posudkov a klamavych nazvov konecne padne do hoven tak je zodpovedny "štát" zlou regulaciou, zlym nastavenim urokovych mier a bla bla bla a STAT MUSI pomahat, pretoze inak pojde VSETKO do riti - nase dochodky a nase domy skupia cinania za papieriky co sme pre nich tlacili . To ze stat v vzdy zastupuje
vyvoleny obrezanec co prednedavnom tuneloval nejaku velku sukromnu energeticku firmu o tom pomlcime, ale budeme u neho presadzovat aby sa obycajni obcania denne muklujuci na zakladny zivot skladali na chyby (ZLODEJINY) inich obrezancov.
Osobne verim v kapitalizmus - kto pracuje musi sa mat dobre, vysledky prace musia mat realnu zmeratelnu hodnotu a je len v prospech systemu ak ma aj konkurenciu.
Lenze v niektorich obrezanych systemoch - akciovych trhoch - vytvorili inštrumenty ako vyjebať v podstate s kazdym. A ked uz chce niekto vyjebat so mnou, tak musim tlacit na stat, aby ma ochranoval a platil moje chyby.
Za chyby by panacikovia v oblekoch mali pykat - rucenie kompletnym majetkom a potom šup šup do lapaku a mali by byt radi ze ich stat nevyda napospas malim investorom ... podla mna to robili vedome a zamerne, poskodili konkretnych ludi.

Podobna ojebavka sa stala v aprili 1990 - na navstevu československa mal prist papez, "podnikavci" z Vajnor ucitili moznost dobrej ryze a tak si pripravili stanky, nakupili napoje a upiekli klobasy. Avsak sudruzi z KDH hovorili svojim oveckam aby si napoje a kusanec doniesli so sebou. Zaver je taky ze vajnoraci sa dobre nazrali a ozrali vo vlastnych bufetoch a zbytok potravin nahadzali za miestny narodny vybor ktory obvinili z ich straty. Aby sa situacia upokojila obec (stat?) preplatila tieto straty.
Od toho dňa sa na slovensku za statne prachy sanuju len socky, cikosi, velkopodnikatelia a velkoinvestori. Stredna trieda to financuje a drzi pysk .... ale mna sa to vlastne tyka len v minime - minimalne vypalne (odvody), minimalne dane, zo vsetkeho odpisat DPH - to je MOJA HLAVNA POLITIKA .... preco sa potom kurva tak rozculujem ??




Žiadne komentáre: